Uitslag open water 29 augustus in Oosterhout

De laatste zondag van augustus staat traditioneel de open water wedstrijd in Oosterhout op het programma, en de 29e was dat niet anders.

Sandra Schellekens ging als eerste van start, want om half 10 's ochtends stond de 5000 meter vrije slag al gepland. Terwijl de thermometer boven water slechts 15 graden aangaf, had het water met 19.4 graden een lekkere temperatuur. De route voor de 5km in Oosterhout is eenvoudig: 2,5 kilometer heen en 2,5 kilometer terug. Sandra ging rustig van start, aangezien het haar eerste 5km van dit seizoen was, en ze vanwege botulisme in trainingsplas het Dungens gat ook niet goed heeft kunnen trainen. De eerste baan ging erg soepel, en ze zwom dan ook in een groepje van dames en heren met hetzelfde tempo. Na 2,5km zou er een 'grote rode boei' liggen als keerpunt, maar dat bleek een kleine rode skippybal te zijn. Even verwarring binnen de groep of dit echt wel het keerpunt was, maar er werd toch maar omgedraaid. Vervolgens ging het tempo voorin de groep iets omhoog, waardoor Sandra net niet bij kon houden. Toch bleef het gat beperkt, en zo'n 500 meter voor de finish lag ze toch weer bij twee concurrentes. Uiteindelijk wist ze er nog een voorbij te zwemmen en eindigde ze als achtste in 1 uur, 19 minuten en 5,88 seconden. Dit is haar tweede tijd ooit op deze afstand, alleen vorig jaar in Bodegraven was ze met 1.18.28 sneller dan nu.

Ondertussen was ook Marios vd Bersselaar van start gegaan op de 1 kilometer schoolslag bij de masters. Hij eindigde als zesde en bleef met 24.58.28 binnen de 25 minuten en was daarmee ruim een halve minuut sneller dan zijn snelste tijd tot nu toe dit seizoen. 

Na vele regenbuien mochten ook de masters op de 1 kilometer vrije slag het water in. Behalve door Sandra werd Neptunus '58 ook vertegenwoordigd door Ildiko vd Ploeg. Sandra werd vierde bij de 25+ met 15 minuten en 31.77 seconden. Ze was echter wel de snelste Brabantse in de categorie 20-29 jaar, waardoor ze voor het eerst de volle 300 punten behaalde. Ze is hierdoor gestegen naar de tweede plaats in het klassement. De vierde en laatste wedstrijd is op zondag 19 september. Ildiko zwom 17.29.18 en werd daarmee zevende bij de 20+.

Uitslag


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'